zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Искате да сте по-привлекателни? Яжте повече плодове и зеленчуци



Искате да сте по-привлекателни? Яжте повече плодове и зеленчуци

Ако ядем повече плодове и зеленчуци, не само ще сме по-здрави, но ще се радваме и на по-бляскава и атрактивна кожа.

1 юни 2012, здраве.bg

Ако някога пак се запитаме дали има такова нещо като фонтан на младостта или някоя дълбока тъмна тайна за запазването на вечно привлекателния външен вид, трябва да си спомним как сме побутвали с нежелание плодовете и зеленчуците от чинията си като малки. Според едно ново изследване, ако ядем по пет порции плодове и зеленчуци на ден, това ще придаде на кожата ни блясък и еластичност, което ни прави по-млади и привлекателни за окото.

Учените са открили, че жълтеникаво-червената пигментация на плодовете и зеленчуците може да се абсорбира от мастните депа в кожата и така да й придаде по-здрав оттенък и красив вид. Изследователите от Университета „Сейнт Андрюс” в Шотландия са установили, че консумацията на само две допълнителни порции плодове и зеленчуци на ден може да доведе до забележима разлика в отенъка на кожата само след шест седмици.

Повечето хора сме наясно, че трябва да ядем много плодове и зеленчуци, за да сме здрави, но странно защо не сме мотивирани да го правим. Можем да се надяваме, че това ще се промени сега, когато знаем колко бързо можем да се възползваме от облагородяващото въздействие на тези продукти върху външния ни вид. Знанието, че ще изглеждаме по-привлекателни само след няколко седмици, може би ще е достатъчен довод да следваме препоръките на диетолозите, още повече че ще можем да видим резултатите съвсем скоро, а не да се надяваме на добро здраве след години.

Допълнително изследване установило, че хората, които редовно ядат по много плодове и зеленчуци, се считат за по-привлекателни от околните в сравнение с онези, които ядат по-малко такива продукти. И, докато новите открития не потвърждават наличието на каквито и да е ползи за здравето (освен вече известните, че плодовете и зеленчуците са важна част от здравословната диета), те със сигурност могат да „нахранят” суетността ни, която за повечето жени е достатъчен мотив за промяната на хранителните навици.

Това изследване не е първото, което свързва консумацията на плодове и зеленчуци...

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.