zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Маслото от мента: експлозия от свежест и здраве



Маслото от мента: експлозия от свежест и здраве

Ментовото масло е популярно от векове и това не е случайно.

здраве.bg

... за поддържане на отлична орална хигиена.

При храносмилателни проблеми

Маслото от мента доказано подпомага здравословното храносмилане, предпазва от подуване, гадене, диария, киселини в стомаха и газове. То облекчава стомашните мускули и храносмилателния тракт и се използва ефективно при лечение на синдрома на раздразнените черва, дивертикулит, стомашни язви и стомашна болка.

За здрав уринарен тракт

Маслото от мента помага за борбата с инфекциите, което го прави особено полезно в превенцията и лечението на инфекциите на уринарния тракт.

При кожни проблеми

Приготвянето на разтвор от масло от мента във вода и нанасянето му върху различни кожни раздразнения като порязвания, изгаряния, екземи, псориазис и ухапвания от насекоми помага за ограничаването на тези кожни проблеми поради силните си антисептични и антибактериални свойства. Ментолът помага за охлаждането на тялото и ефективно лекува възпаленията.

При дихателни затруднения

Маслото от мента доказано лекува симптомите на астма, бронхит, синузит, възпалено гърло, настинка, грип и емфизема. Вдишването на ментово масло от инхалатор или добавянето на няколко капки съм купа с вряла вода и вдишването на изпаренията са ефективни методи за сравяне с тези проблеми. Маслото от мента допринася за цялостното функциониране на белите дробове, поради високото съдържание на витамините С и А. Подобни ползи могат да се извлекат и с пиенето на чай от мента.

Стимулира имунната система

Витамин С е мощен антиоксидант, който помага за унищожаването на свободните радикали в тялото, които са виновни за много болестотворни процеси. Витамин С подпомага работата на имунната система, ускорява възстановяването и предпазва от инфекции. Скорошни изследвания показват, че приемането на масло от мента може да ограничи риска от рак на дебелото черво с до 40%.

За по-здрава коса

Разтварянето на няколко капки масло от мента във вода и масажирането на скалпа със сместа...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.