zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Традиционно лечение при зъбобол и кървящи венци



Традиционно лечение при зъбобол и кървящи венци

Какво да предприемем за облекчаване на болката при проблеми със зъбите и венците – съвети от традиционната медицина.

здраве.bg

Здравите зъби и венци са важна, и не на последно място много видима, част от това как изглеждаме. Зъбоболът и кървящите венци обаче са често срещани проблеми, които могат да засегнат всеки без каквито и да било предварителни симптоми.

Тези състояния са следствие от липсата на адекватна хигиена на устата и лошо храносмилане. Основна причина за влошаване състоянието на зъбите и венците е консумацията на прекалено голямо количество рафинирани въглехидрати и захар във всякакви форми.

Този тип захари се преобразува в киселина от бактериите в устата и води до загниване на зъбите. Същите тези бактерии могат да причинят възпаление на венците, което води до това, че те се зачервяват, подуват и започват да кървят.

Ако не се лекуват навреме, болките в зъбите и венците могат да стана много силни и трудно поносими. Затова е добре да знаем тези традиционни методи за лечение на дентални проблеми, които са ефективни и могат да се извършват у дома.

Натуралните лекове, познати от народната медицина, не само ще укротят болката, но дори могат да лекуват и корена на инфекцията, като без съмнение ще подобряват оралната ни хигиена. Не на последно място – те са лесни за прилагане, безопасни и евтини:

• Използването на трапезна сол като вода за уста е много лесен и ефективен начин за лекуване на зъбобол.

• Взимаме една пъпка от подправката карамфил и я стискаме между зъбите. Друг вариант е да потопим парченце памук в олио от карамфил и да го наложим върху процепа между зъбите. Карамфилът доказано притежава гермицидно действие, което помага за облекчаване на болката.

• Можем да приготвим разтвор от масло от чаено дърво и вода и да изплакнем устата си с него. Този лек облекчава болката и възпаленията на венците.

• Масажирането на засегнатата зона с дъбилен екстракт (Acacia catechu) е ефективен лек за кървящи венци.

• Масажът със смлян черен пипер по венците и зъбите също е ефикасен. Ако смесим пипера със сол и втрием сместа върху засегнатия зъб, ще почувстваме...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    хигиена    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.