zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ревността има две страни



Ревността има две страни

Дори и умерени корекции в отношението могат да решат проблема с проявите на болезнена ревност.

2 март 2012, здраве.bg

... в тези с приятелите си. Вбесявам се, когато не получавам вниманието, от което усещам, че имам нужда и явно не мога да приема това, че приятелите ми не винаги са на разположение, когато искам. Това е причинило много проблеми в живота ми и съм губила много близки приятели поради тази причина. Казвам и правя неща без да мисля и след това ситуацията експлодира, после правя стъпка назад и ми се ще да оправя нещата, както си бяха. Изгубих много близки приятели, наистина добри приятели, защото поведението ми ги отдалечи от мен.

Някакво разстройство ли е това? Трябва ли да говоря с терапевт? Знам, че накрая ще се окажа сама в живота си и не искам да се стига до там. Не знам как да се справя с несигурността си. Аз съм сравнително привлекателна жена и имам повече мъже, отколкото жени за приятели, и все пак поведението ми (твърде многото изблици на ревност) ми създават проблеми и в тези взаимоотношения. Моля, помогнете ми. Имам чувството, че това „себедеструктивно” поведение ще разруши всичките ми връзки.

Експертното мнение: Тази ситуация трябва да е много неудобна за вас и приятелите ви. Очевидно е, че знаете какъв е проблемът. Една консултация под формата на когнитивно-поведенческа терапия може да е от особено голяма полза. Това е добре доказан метод, който ни помага да се научим как да променяме лошите навици в мисленето и поведението си. Така проблемът определено може да се реши.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    психология    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.