zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

11 натурални лека срещу депресията11 натурални лека срещу депресията

Преди да посегнем към антидепресантите...

11 ноември 2011, здраве.bg

Когато депресията започне да ни мъчи, за съжаление твърде често лекарите препоръчват антидепресанти още в първия момент. Изписването на лекарства обаче не може изведнъж да изтрие депресията. А дори сълзите, типични за това състояние, понякога могат всъщност да са полезни за здравето. Тъгата не винаги изисква лечение. И мъката, и радостта идват от едно и също място. Ако не можеш да си тъжен, не си способен и на радост.

Разбира се, не е никак добра идея да се пренебрегва съвета на психиатъра, ако е предписал лекарства. Въпреки всички мнения срещу антидепресантите, те наистина могат да спасят живота на някои хора. Но ако не сте съборени от неприятни мисли, не виждате в самоубийството «един съвсем логичен изход» или по някаква друга причина наистина нямате нужда от спешно лечение с медикаменти, струва си да се има предвид, че съществуват някои утръвдени в дългата практика на народната медицина методи, които могат да са от полза при депресия.

Как да преборим депресията

1. Помислете си каква е причината да се чувствате така: Понякога депресията се явява симптом на нещо странично, случващо се в живота, а не отразява дисбаланс на биохимично ниво. Може би работата ежедневно ви поставя на изпитание? Или пък нямате достатъчно сила да признаете, че за съжаление с брака ви е свършено? Чувствате ли се духовно откъснат или сексуално потиснат? Имате ли усещането, че понякога мисленето ви тотално блокира? Или че тялото ви ви предава? Притеснявате се дали ще ви стигнат парите? Отговорете си честно на въпроса кое в живота ви не е наред и се опитайте, дори да е трудно, да стигнете до корена на проблема.

2. Раздвижете се: Правенето на упражнения води до отделянето на ендорфини, които играят роля на естествени антидепресанти.

3. Не пропускайте хранения: Поддържането на стабилно ниво на кръвната захар предпазва от резки колебания в настроението.

4. Преминете...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    психология    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.