zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Главоболие от напрежение – най-разпространеното главоболие в наши дни



Главоболие от напрежение – най-разпространеното главоболие в наши дни


платена публикация


Около 80% от хората страдат от т.нар. тензионно главоболие. Наименованието идва от думата “тензия”, която означава напрежение. Ще го разпознаете по тъпата, непулсираща болка, често двустранна, свързана и със схващане в теменната област или врата.

Тензионното главоболие най-често се появява следобед, след натоварен работен ден.

Причините за този вид главоболие най-често са стрес, умора, емоционални конфликти, депресия, сдържан гняв, но може да се породи и от недоспиване, нередовно хранене, неправилна стойка на тялото, преумора на очите и от недостиг на кофеин.

Тензионното главоболие, без да е симптом на някакво заболяване, може да е болезнено, но не вреди на здравето като цяло. Обикновено се повлиява от приемането на подходящ медикамент.

Особено подходящо за облекчаване на тензионното главоболие е приемането на парацетамол в комбинация с кофеин. Научни изследвания показват, че и приети поотделно, сами по себе си те водят до облекчение, но комбинацията на двете вещества подсилва противоболковия ефект и удължава действието му.

Парацетамол Кофеин Химакс Фарма е именно такава комбинация, съдържаща 500 мг парацетамол и 65 мг кофеин. Продуктът представлява нова, бързо разтворима форма на лекарствената комбинация - прахче (за перорален разтвор). Разтворимата форма допринася значително за по-бързото действие на продукта и за съкращаване на времето за настъпване на неговия ефект.

Най–общо, представената комбинация от двете лекарствени вещества Парацетамол Кофеин Химакс Фарма притежава три характерни предимства в сравнение с повечето подобни препарати:
• Комбинацията позволява да се подобри абсорбцията, да се повиши ефективността и увеличи продължителността на действие на парацетамола от 6 до 8 часа, което от своя страна довежда до намаляване броя на приемите и намаляване на денонощната доза на лекарствения продукт.
• Кофеинът и парацетамолът, влизащи в състава на продукта, подсилват взаимно действието, което започва 15-20 минути по-рано в сравнение...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
лекарства    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.