zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Натурални продукти срещу херпес



Натурални продукти срещу херпес

Ефикасно лечение за вируса не съществува, но можем да се възползваме от естествените продукти срещу появата му.

здраве.bg

Тези, които са покосени от вируса на херпес, са наясно, че лечение за състоянието им почти няма. Ако до 72 часа след инфектирането не се приложи мощна антивирусна терапия, вирусът се загнездва в нервните ганглии на нервите на кожата и на тези под нея и остава там завинаги.

До този момент продукт, който лекува ефикасно херпес, няма, а тези, които се предлагат в аптеките, спомагат само за висок имунитет и потискане разпространието на вируса.

Познати са обаче и редица естествени продукти, които действат по подобен начин.

Маточина

Маточината е позната най-вече със своя специфичен аромат. Тя има успокояващ и седативен ефект, което я прави предпочитан естествен лек при стомашни неразположения, болки и емоционална нестабилност.

По отношение на херпесния вирус маточината се препоръчва най-вече за облекчаване на симптомите на нервност, тревожност и емоционален дискмофорт, които се появяват преди и по време на появата на самия херпес.

Лизин

Вътрешното приемане или локалното прилагане на аминокиселината лизин е особено ефикасно по отношение на лечението на херпеса. Тази ефикасност се дължи най-вече на съдържащия се в лизина белтък, който блокира размножаването на вируса на херпеса.

Човешкият организъм си набавя лизин най-вече чрез храната, затова обърнете специално внимание на продуктите, източник на тази аминокиселина.

Ревен

Билката ревен не се ползва с особена популярност в традиционното билкарство, но корените и стъблото й служат за приготвянето на редица лекарствени продукти. Прилагането на билката под формата на компреси или вътрешният й прием се смятат за незаменима терапия срещу херпесните изяви, тъй като в ревена се съдържат вещества, неутрализиращи неразположенията, до които херпесът води.

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.