zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

4 метода за калолечение



4 метода за калолечение

здраве.bg

Ползите за здравето от терапиите с лечебна кал са познати на човечеството още от Древността. Лечебната кал е натурален продукт, които се е формирал под въздействието на различни фрактори като вода, температура, почва, животински и растителни микриорганизми. Свойствата й са разнопосочни, като най-често прилаганите методи за лечение са няколко:

Кални бани: Няколко са препоръчваните метода за подлагането на кални бани. На най-голяма популярност се радва египетската кална баня. Тя се прави на открито, като преди нея задължително се прави слънчева баня. След като тялото е събрало достатъчно топлина, то се намазва с предварително затоплена гъста кал, като дебелината на слоя трябва да е около 1 сантиметър. След като маската изсъхне и започне да напуква, тялото се облива с морска или минерална вода. Египетските кални бани се препоръчват при проблеми с нервната система, при заболявания на сърцето и дихателната система.

Кални вани: Курсът на лечение с кални вани трае около две седмици, като може да се прилага през цялата година. За целта във вана, пълна с морка или мерална вода, се разрежда кална маса, като температурата на водата не бива да е по-висока от 38 градуса. Калните вани се използват за лечението на ставни болки.

Апликационен метод: Той се прилага в СПА центровете, като при него тялото се намазва със затоплена кал, след което се увива в одеяло или найлон. 15 минути по-късно се измива с топла вода.

Казитарен метод: Използва се за лечение на полови заболявания и при двата пола.

В зависимост от условията и заболяванията, познати са и редица други форми на калолечение.

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.