zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

4 процедури за здраве край морето



4 процедури за здраве край морето

здраве.bg

Почивката край морето е не само приятна – тя е и изключително полезна за целия организъм. Кои са всъщност нещата, които ще калят тялото ни и ще ни дарят здраве, красота и дълголетие:

- къпането – самото влизане в морето е достатъчно, за да тренираме сърдечносъдовата си система. Освен прохлада, която усещаме, когато се потопим във водата, ние даряваме организма си и с енергия, защото кръвоносните съдове се стесняват, а след това разширяват, дарявайки тялото ни с усещането за свежест, с енергия и бодрост.

- плуването – това е още по-добър вариант за оползотворяване на времето, прекарано на плажа. Когато плуваме, се задвижват всички мускули – дори такива, които са в покой през по-голямата част от ежедневието ни. В същото време, гръбначният стълб не се натоварва. Изразходват се и голямо количество калории, което спомага за поддържането на стройна фигура.

- разходките – разходките по плажа са изключително полезни. Когато по време на движение краката са потопени до около глезените във вода, те изпитват благодатното въздействие на естествения масаж – точков, защото раздвижени са точките по краката, отговарящи за вътрешните органи, и хидромасаж, който подобрява външния вид на кожата.

- почивката – дори самото излежаване на пясъка носи ползи на организма. Освен че отдъхваме, вдишвайки полезни изпарения, пясъкът се грижи за извайването на фигурата ни – когато поставим с шепи топъл пясък върху проблемните зони, той отделя лечебни йони, които оказват ефект върху подкожната съединителна тъкан. Особено подходяща е тази терапия за зоните, в които има целулит.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.