zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Водата като незаменим лечителВодата като незаменим лечител

8 състояния, които водата повлиява благоприятно.

26 юли 2011, здраве.bg

Освен че водата е в основата на всеки живот, според резултатите от редица изследвания тя има и наистина лечебни свойства – дори без намесата на лекарства, като един незаменим лечител, тя може да се справи с различни неразположенията и с голяма част от всекидневните болежки.

Ето кои са здравословните проблеми и състояния, които се повлияват благоприятно от изпиването дори на чаша вода:

1. Грипът и хремата. Доказано е, че имунната система зависи в голяма степен от съдържащите се в организма течности. Затова за да я стимулираме, трябва да пием поне по осем чаши вода на ден. Разбира се, водата може да се замени от сок или чай, но ако все пак заложим на природната благодат, си гарантираме пречистване на тялото от задържаните токсини и противодействие срещу вирусите.

2. Тенът се избистря от водата, като по този начин без мазила и козметични продукти става равномерен и гладък. В основата на това стои хидратираната кожа, която редовният прием на вода гарантира.

3. Водата успешно засища неукротимия глад. Съществуват редица доказателства за това, че в много от случаите, в които смятаме, че ни се яде нещо, на практика сме жадни. Така изпиването на една чаша вода ни спестява приема на 200 – 300 калории.

4. Храносмилането се повлиява от постъпването на всякакви течности в организма. Пример за това са честите съвети от страна на специалистите да се консумират супи.

5. Водата лекува главоболието. В много от случаите, в които ни боли глава, става дума за липса на вода в организма. Дехидратацията на тялото води до забавяне или спиране на голяма част от процесите в човешкия организъм.

6. Водата е идеалният източник на енергия. Редовният й прием подобрява кръвообращението, като по този начин дава сили и желание за движение. Позволено е да не черпим енергия от водата единствено когато спим.

7. Мозъкът също се повлиява ползотворно от чаша вода. Именно благодарение на нея той изпълнява голяма част от задълженията си...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.