zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диета за изчистване на мазнинитеДиета за изчистване на мазнините

Диетата за изчистване на мазнините лесно може да се превърне в традиционен начин на хранене.

Диетата е далеч повече от холивудска мода.

dieti.info

... сладко, хапнете си малка бисквита и ако искате още - опитайте да задоволите своето желание с плод.

Какво смятат експертите

Основното предимство на диетата е, че тя представлява лесен за спазване режим на хранене, съдържащ полезни съвети, рецепти и препоръки за спортуване, изтъкват диетолозите. Въпреки това те критикуват първата фаза на диетата за това, че е твърде стриктна и може да се окаже трудна за спазване от повечето отслабващи.

Започването на нова диета за отслабване е достатъчно голямо предизвикателство и без да се създава списък със забранените храни. Планът би бил по-лесен за спазване, ако забранените храни като кафе, вино, сладки и любимите ви храни се включат още в ранните фаза. Така например чаша кафе на ден може да се окаже ахилесова пета за много хора, търсещи отслабване.

Освен първата фаза, останалите етапи на режима звучат много по-здравословно, тъй като насърчават отслабващите да се хранят здравословно и да спортуват много, което е печелившата формула за отслабването, смятат диетолозите.

Място за размисъл

Диетата „Изчисти мазнините“ първоначално се концентрира върху детоксикацията на организма, което може да звучи нездравословно и подвеждащо, но за някои хора може най-малко да се окаже добър старт на един балансиран режим на хранене.

Ако успеете да преминете през всичките четири етапа на режима, вече не спазвате диета, а цялостен нов начин на живот. Настъпилите промени в начина ви на хранене и спортуване винаги ще ви поддържат във форма.

Според диетолозите, „Изчисти мазнините“ е диета, подходяща за много групи хора, защото е лесно пригодима към всеки начин на живот. Тя ще има най-големи резултати при тези, които са забравили какво е спорт и обичат се хранят с нездравословни храни.

още за правилното хранене и диетите

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 

more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.