zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ако изберем да лекуваме артрита с билки



Ако изберем да лекуваме артрита с билки

Настойката от невен е един от популярните начини за повлияване на артрита.

Народната медицина има свои начини за третиране на заболяването.

здраве.bg

Артритът е заболяване, което се развива стадийно, затова при много от пациентите болезнеността временно преминава, без да е необходимо прилагането на лечебна терапия. В някои случаи до появата му води наскоро прекарано инфекциозно заболяване (например ангина, грип), което предизвиква възпаление на ставите. При малка част от пациентите артритът е генетично обусловен.

По принцип, първите индикации за развитието на артрит се свързват с болки в засегнатите стави, с подпухване и оток - най-често на коленните или глезенните стави. С развитието на възпалението могат да бъдат засегнати и други стави както и сухожилия.

Лечението на артрита е продължителен процес, които често трае повече от година. Освен противовъзпалителни медикаменти (от групата на нестероидните противовъзпалителни средства – НСПВС) за намаляване на последиците, често се препоръчва и прием на антибиотици.

Именно тук в помощ може да бъде и народната медицина. Естествените продукти са особено популярни при лечението на артрит. Съществуват различни методи за въздействие върху заболяването, като с най-голямо доверие се ползват билковите отвари, които се приемат вътрешно под формата на настойка.

При болни стави народната медицина препоръчва приготвянето на настойка от невен, от жълт кантарион или от листа от боровинка. Те се приготвят по традиционния начин – чрез запарване с гореща вода.

Когато болката е силна и възпалените стави създават осезаем дискомфорт, може да се приготвя мехлем от борови пъпки. Те се събират и почистват, след което към тях се добавят няколко лъжици захар и се затварят и оставят на тъмно място за около седмица.

С получената смес се мажат възпалените от артрита стави до спадане на отока.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.