zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кетоконазол – ефективно лечение на пърхота



Кетоконазол – ефективно лечение на пърхота

Пърхотът е медицински, а не козметичен проблем.

здраве.bg

... , в световен мащаб, е веществото кетоконазол (най-често в концентрация 2%), което е известно в медицината с широкоспектърното си действие при лечение и профилактика на себореен дерматит, пърхот, разноцветен лишей и други гъбичкови заболявания на кожата. Механизмът на действие на кетоконазол е изследван многократно и задълбочено. Проучвания на действието му срещу различни видове гъбички показва, че кетоконазол разрушава клетъчната стена на гъбичката, което води до нейното унищожение.

Какво мога да използвам?

Кетозал може да е отговора на вашия проблем. Продуктът е лечебен шампоан, който ще държи пърхота ви под контрол, така че няма да ви се налага да проверявате рамената си постоянно. Кетозал може да спре цикъла на размножаване на гъбичката. След като веднъж гъбичката е под контрол – под контрол е и вашият пърхот. Освен това той притежава всички свойства на един “нормален” шампоан – ухае приятно, в дланта ви стои копринено мек и измива косата отлично. Също така Кетозал няма отрицателен ефект върху боядисана, побеляла или третирана коса. Използвайте го два пъти седмично за лечение и косата ви ще бъде блестяща, лесна за оформяне, жива и обемна. О, и разбира се – без пърхот!

Пропускам ли нещо?

1. Когато нанасяте шампоана, нежно масажирайте скалпа с пръсти, за да премахнете мъртвата кожа и да подобрите циркулацията на кръвта.

2. Избягвайте дълго излагане на слънце и специално в средните часове на деня – ултравиолетовите лъчи могат да увредят косата ви.

3. Винаги измивайте косата си с чиста вода, след като сте били в изкуствен воден басейн или в естествен такъв със замърсена вода, или пък в морето.

4. Всичко, което още искате да знаете за лечението и профилактиката на пърхота, може да прочетете на www.ketozal.com.

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    заболявания    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.