zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Изгорете повече калории



Изгорете повече калории

8 ефективни начина да увеличим разхода на калории.

way.bg

Толкова сте заети, че нямате абсолютни никакво време да спортувате? Грешите. Въпреки че живеем в свят, пълен изключително с работа, стрес, напрежение и семейни задължения, все пак можем да намираме време, дори и малко, за известно количество спорт в забързаното ни ежедневие.

За да стимулираме вашата креативност, ви предлагаме 10 съвета именно за заети хора:

1. Когато се събудите, направете 10 минутна тренировка. Изберете само три упражнения, които да изпълнявате правилно за 10 минути без спиране. Така например, в понеделник може да правите “улеснени” лицеви опори, последвани от коремни преси и напади напред, във вторник да разнообразите с клекове с ръце на бедрата, повдигане на краката от легнало положение и лицеви опори с ръце на малко отстояние една от друга (за трицепс).

2. Забързайте крачката до работа и обратно. Ако ви отнема 10 минути да вървите до някъде, опитайте се да го направите за 8. Ако не ви се налага да ходите, проявете креативност - слизайте една спирка по-рано от автобуса или паркирайте по-далеч от работата.

3. Ако имате стъпала в блока, къща или на работното място, използвайте тях, а не асансьора. Колкото по-често ги качвате, толкова по-добре за вашето здраве и фигура.

4. Докато стоите на едно място, от време на време можете да изпълнявате т.нар. изометрични упражнения за стягане на мускулите. Например, докато сте седнали, съкращавайте коремната си мускулатура за 30 секунди, като не забравяте да дишате нормално. По този начин може да тренирате почти всяка по-голяма мускулна група в тялото. Противно на очакванията тези упражнения са доста ефективни. Изпълнявайте ги няколко пъти на седмица и ще почувствате разликата.

5. Инвестирайте няколко лева в крачкомер (педометър). Това е малко устройство с помощта, на което може да измервате изминатото пеша разстояние. Старайте се всяка следваща седмица да изминавате малко повече.

6. Вечерта сте напълно изтощени и искате просто да се разположете пред телевизора. Преди това изпробвайте тази...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.