zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Това, което не знаете за секса... може би



Това, което не знаете за секса... може би

(фото - sxc.hu)

Само простата механика не води до сърцето на сексуалността.

ТЯ.bg

Повечето съвети, които се дават на двойките, не отиват твърде далеч – като резултат, основните истини за дългосрочната страст са изненадващи.
Всички можем да изрецитираме мантрите на модерните съвети за секса: “Кажи на партньора си какво искаш; почувствай тялото си; отпусни се.” Всеки има право на страхотен секс, казват съвременните секс-гуру, и ще го имате, ако преодолеете задръжките си, обичате партньора си и просто оставите нещата да се случат.

Но има обаче нещо, което драматично не си пасва с многобройните съвети в книгите за себепознание и други печатни (и не само) материали. Жадуваме за сексуално блаженство, но всички онези съвети като че ли пропускат нещо. И когато съветът, който сте получили, не проработи, се чувствате като че ли сте се провалила: може би не сте успяла да се отпуснете достатъчно, не сте почувствала тялото си или може би, още по-лошо – явно не сте наистина влюбена.

Докато, всъщност, тези съвети не са погрешни, те са просто първата стъпка, насочваща по-скоро към “механиката”, а не към по-дълбоката динамика в сърцето на сексуалността.

1. Много хора всъщност не искат страхотен секс

Страхотният сексуален опит може да означава загуба на ума под силното влияние на емоцията – той изисква да се конфронтирате с всякакъв вид притеснения и да използвате вътрешния си резерв, за да се справите с предразсъдъците и угризенията.

2. Сексът става по-добър с годините

Въпреки че младите се възбуждат много по-бързо, поразителният секс е специалитет на хората между 40 и 60 години. В средна възраст хората са по-наясно със себе си и по-малко несигурни.

3. Компромисите може и да не свършат работа

Сделките (“аз ще направя това, ако ти направиш онова”) може да изглеждат справедливи, но на практика правилата на всеки от партньорите изхвърлят от секса нещо, което може да е хубаво, но за тях е задръжка. Така двойката остава с ограничен репертоар, което гарантира скука, да не говорим за негодуванието, когато единият от партньорите...

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    любопитно    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.