zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Пазаруването е идеалeн начин за отслабване



Пазаруването е идеалeн начин за отслабване

5 калории на минута изгарят жените, докато са по магазините.

actualno.com
четете още в actualno.com


Обикалянето на магазините и носенето на тежките пликове с покупки е полезно физическо натоварване, с което се изгарят много калории, съобщи в. "Дейли мейл", цитирани от БТА.

Жените ходят на пазар средно 132 пъти в годината - 60 пъти за храна, 24 пъти за дрехи, и 48 пъти да купят нещо дребно в квартала. Това им осигурява годишно 160 часа бързо ходене. При пазаруване се изгарят приблизително пет калории на минута. Това прави почти 48 000 за една година, което е равно на приеманите калории за 25 дни.

"Жените обичат да пазаруват и това е отличен начин да поддържат формата си" - каза говорител на компанията "Скини кау", поръчала изследването. Той изтъкна, че ако вместо един час, дамите отделят за пазаруване два часа, ще увеличат изгорените калории за месеца до 8000.

От анкетираните 3000 жени почти 70% признават, че се чувстват напълно изтощени след пазаруване, а 60% гледат на пазаруването като на физическо усилие.

Жените отделят много повече време за пазар, отколкото за спорт. Те прекарват по магазините средно 11 часа месечно, а във фитнес или спортна зала ходят обикновено веднъж на седмица по 50 мин. Това прави три и половина часа месечно. 52 процента от анкетираните признават, че се изморяват повече, когато пазаруват, отколкото когато тренират.

Друго изследване на магазините "Дебънамс" установи, че за 2,5 часа пазаруване жените правят средно 7300 крачки. Това е 2/3 от препоръчваните 10 000 крачки на ден.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.