zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За да излекуваме цистита



За да излекуваме цистита

Пазете се от настинки и не позволявайте цистита да хронифицира.

здраве.bg

... извършва отпускане на органите в малкия таз, а това улеснява проникването на инфекцията в пикочния мехур.

- съпътстващи заболявания - Като уретрит, аднексит, ендометрит, хламизиоза, особено ако жената не се е доизлекувала или е опитвала да се лекува сама.

- чревната бактерия, стрептококите и стафилококите - Сами по себе си тези микроби не предизвикват заболяването, но отслабват организма, а това увеличава риска от цистит. Ето защо проблемът често се изостря през пролетта, когато организмът изпитва недостиг от витамини и е с понижен имунитет.

Лечението на цистита изглежда лесно - антибактериален препарат и малко повече търпение! Но на практика не се получава точно така. Докато не премине острата болка, трябва да се лежи в леглото. Именно затова често назначават дори хоспитализиране. От болница повечето жени се отказват, но задължително трябва да полежат у дома си ден-два.

Болката минава след 2-3 дни и жената престава да взима лекарството, а минималният курс на лечение при цистит е 7 дни. Така циститът остава неизлекуван, а това моментално го превръща в хроничен. Лечението на хроничния цистит е доста по-трудно и може да отнеме от 6 до 12 месеца. Продължително приемане на антибиотици не е необходимо. Последните изследвания показват, че курсът на лечение с продължителност 15-28 дни няколко пъти повишава риска от развитието на инфекциозни заболявания на пикочните пътища в бъдеще. Докато се лекува, жената не трябва да приема силни подправки и консервирана храна. При остър цистит не трябва да се пие минерална вода, тъй като тя дразни стените на пикочния мехур.

За лечението на цистита в напреднала фаза не е достатъчна само антибактериалната терапия. С помощта на специален катетър се вкарва лекарство непосредствено в пикочния мехур. Някои специалисти прилагат ендовезикална йонофореза, т.е. вкарване на лекарството в пикочния мехур под действието на постоянен електрически ток. Този метод позволява на лечебния разтвор да проникне дълбоко в лигавицата на пикочния...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    изследвания    хигиена    заболявания    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.