zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ароматите, които помагат: 7 случая – 7 решенияАроматите, които помагат: 7 случая – 7 решения

Ароматът на босилек може да се справи с главоболието.

здраве.bg

Ако не могат да лекуват, то сеансите по ароматерапия най-малкото са в състояние да ободрят, успокоят и създадат романтична нагласа. Но според привържениците на лечението чрез аромати, освен това те могат наистина и да разрешат много здравословни проблеми с разнороден произход и симптоматика.

1. Главоболие

В този случай помага босилекът. Неговата миризма премахва нервното напрежение, спазмите в съдовете и облекчава заспиването. Той е особено полезен при вегетативна дистония. Веднага след настъпването на пристъпа на главоболие запалете ароматна свещ или лампа с 7-8 капки масло. Ако имате възможност, легнете за около час, като сложите 2-3 капки етерично масло върху калъфката на възглавницата.

Съвет: Бъдете много внимателни с дозировката на процедурите с босилек, тъй като той има доста силен ефект. Ароматичната лампа например трябва да се използва не по-често от веднъж на 3 дни.

2. Настинка

Можете да облекчите състоянието си при хрема или тонзилит с аромата на бергамот (цитрусово растение, подвид на портокала). Запалвайте ароматичната лампа 2-3 пъти дневно (по 9-10 капки масло за едно горене) или си правете инхалации (3-4 капки масло на 2 л гореща вода).

Съвет: Този аромат няма противопоказания, но най-добре е да не го прилагате при свръхвъзбудими деца до 14 години.

3. Постменструален синдром

Ако през последните 2-3 дни от цикъла веднъж дневно запалвате ароматична лампа с 9-10 капки масло от анасон или вдишвате аромата от саше (малка кърпичка, от естествен материал, напоена с няколко капки от етеричното масло), симптомите на постменструалния синдром ще изчезнат или поне силно ще намалеят. Ако ви провърви, след 3-5 месеца този проблем ще изчезне или ще протича доста по-леко.

Съвет: Сладката и топла миризма на анасона е подходяща за всички случаи, когато трябва да се премахне хиперактивност и усещане за болка.

4. Отслабване

Лекият и сладък аромат на портокала помага за намаляване на апетита....

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.