zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Супермаркетите са пълни с вредни за здравето ни изкушения



Супермаркетите са пълни с вредни за здравето ни  изкушения

Да се пазарува в магазин, където има всичко, е безспорно удобно, но дали е и здравословно?!.

здраве.bg

Най-удобно се пазарува в супермаркетите. Безспорно. Там има всичко. Но също така съществува реалната опасност да си тръгнете с прекалено много и излишни храни, които не са от полза за организма, а и ще обрекат диетата ви на провал.

Ако не искате да имате здравословни проблеми или в този момент се сражавате с наднормените си килограми, последвайте няколкото наши съвета:

1. Никога не пазарувайте в супермаркета на гладен стомах. Тогава съблазънта да купите излишни неща е много по-голяма.

2. Съставете си списък с необходимите продукти и строго го спазвайте. Вземете със себе си само толкова пари, колкото са ви необходими.

3. Не се разхождайте безцелно из магазина. Отправете се към щандовете с необходимите ви продукти. В противен случай рискувате да се натъкнете на нещо излишно, което ви е и напълно противопоказно.

4. Рекламите ни подтикват да купим нещо вкусно и сладко. Но... прочетете съдържанието на продукта. Не забравяйте да проверите и неговата калоричност. Може би след това желанието ви да го купите ще изчезне...

5. С пълна кошница не се задържайте до касата и не разглеждайте разположените в близост до нея чипсове, шоколадови десерти и т.н. Да, много са вкусни. Но съдържат прекалено много калории, захар, сол и химикали със съмнителна полза.

6. Ако пазарувате за гости, старайте се да купувате продукти в запечатани опаковки, откъдето трудно ще извадите “забраненото” парче.

Кои са най-опасните продукти в супермаркета (и не само в него)?

Чипсове
Те са калорични, пържени, най-често са приготвени с трансмазнини, получени по изкуствен път от течни растителни мазнини.
Според диетолозите, хората, които често употребяват чипс, са с повишен риск от диабет, рак, атеросклероза, исхемична болест на сърцето, влошено състояние на ставите и съединителната тъкан, слаб имунитет, влошено зрение.

Трансмазнините понижават способността на организма да се противопоставя на стреса и депресията. Освен това чипсовете съдържат консерванти, ароматизатори и...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.