zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Може ли да се вярва на експресните тестове



Може ли да се вярва на експресните тестове

ХИВ, нежелана бременност, хламидии... всеки иска да е сигурен максимално бързо...

здраве.bg

... резултат - когато бременността е налице , а тестът я отрича - е възможен при нередовен цикъл, при патология на бъбреците, и сърдечно-съдовата система, а също така ако сте направили теста твърде рано или преди това сте пили твърде много течности.

Тест за овулация

Помага за определянето на най-благоприятните за зачатие дни, а също така диагностицира и проблеми, свързани с яйчниците. Във вторият случай трябва да потърсите лекар, тъй като сами трудно ще интерпретирате резултатите от теста.

Принципът на работа на този тест е, че 24-36 часа преди овулацията в урината се увеличава концентрацията на определен хормон. Тестовата линия в този момент е по-ярка от контролната или е поне в същия цвят. През следващите 36 часа шансовете за забременяване се увеличават многократно.

Ако цикълът ви е постоянен, започнете тестването 17 дни преди началото на следващата менструация. Например, ако цикълът ви е 28 дни, започнете теста на 11-ия ден.

Ако менструацията ви не е редовна, ориентирайте се по най-краткия си цикъл за последните 6 месеца.

Тестовете трябва да се правят по едно и също време, два пъти дневно, между 10:00 и 20:00 часа, когато нивото на хормони се определя най-лесно. Резултатът се появява след 10 минути.

Тестовете трябва да се провеждат 5-7 дни подред. Ако за този период не сте уловили покачване на хормона, това означава, че сте действали погрешно или овулацията е била твърде ранна.

Тест за дерматит

Той откриват алергичния контактен дерматит, който е реакция на химическите вещества. Тестът не трябва да се провежда при изостряне на дерматита, тъй като тогава резултатът може да бъде лъжлив.

Принцип на работа: върху два пластира са нанесени 24 химически вещества – най-разпространените алергени. Ако сред тях е виновникът за вашия дерматит, по кожата ви ще остане характерната следа.

3 дни преди теста не бива да се приемат никакви противоалергични (антихистаминови) препарати и да се използват кремове.

Пластирите се носят 48 часа....

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    9 месеца    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.