zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Криза на средната възраст?



Криза на средната възраст?

Как да разберем страдаме ли от нея.

здраве.bg

... да го направят. Някои в тази възраст си дават сметка, че животът може би е превалил вече своя апогей, а това ги кара да се чувстват несигурни и изплашени. Други пък са достигнали до върха на своята кариера и се опитват да се върнат към “по-роматничните” времена на работното място. Освен това, много от тях вече носят на плещите си сериозни семейни отговорности и това ги кара да се чувстват изхабени.

Липса на интерес към съпругата/семейството

През кризата на средната възраст мъжът може внезапно да загуби сексуалния си интерес към своя парньор в живота или към семейството като цяло. Липсата на сексуално влечение може също да е резултат от аферата с друга жена или появилата се несигурност в леглото. Това може да е и знак за навлизане в депресия.

Промяна в социалния модел

Ако мъжът е бил домошар по природа, а внезапно започне да прекарва по-голямата част от деня си по заведения и клубове, то най-вероятно става дума именно за криза на средната възраст. Желанието за промяна в социалния модел обикновено означава, че човек иска да направи сериозни промени в живота си.

Рязко покачване на консумацията на алкохол

Увеличаването на алкохола в средна възраст обикновено означава, че мъжът се опитва да се завърне обратно към своите младини или е отражение на смяната на компания и приятели. Депресията и силният стрес също водят до повишено желание за употреба на алкохол.

Внезапното вземане на импулсивни решения

Това е може би най-отличителния белег на кризата на средната възраст – човек с лека ръка взима важни, променящи живота решения, които касаят работата, семейството, местоживеенето.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.