zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 витамина за здрава и еластична кожа



5 витамина за здрава и еластична кожа

Витамините за локално приложение допринасят за забавяне стареенето на кожата и я подмладяват точно там, където желаете.

здраве.bg

... е, че той увеличава продукцията на серамиди и мастни киселини, които представляват два ключови компонента, изграждащи външната защита на кожата. След като тази защита бъде подсилена, кожата се хидратира по-добре и по-трудно се раздразва, което прави B3 чудесно средство на избор за суха и чувствителна кожа.

Резултатите от проучвания показват, че той спомага за подобряване на състоянието (зачервяването) при розацеа - често срещано състояние при жените.

Установено е също така, че витамин B3 намалява тъмните петна, тъй като инхибира пренасянето на пигмент до клетките на кожата.

Как да го използваме: За максимални резултати най-добре е да нанасяте средството, съдържащо B3 сутрин или вечер. Използването на ниацинамид заедно с локални ретиноиди ще намали раздразнението, причинено от витамин А. Ето защо е добре преди нанасяне да смесите в ръката си двата витамина за локално приложение и да ги нанесете заедно.

Витамин C

Той може почти винаги да се намери в състава на хидратиращите кремове, които, за да запазят по-дълго свойствата си, трябва да са в подходяща опаковка - например в непрозрачна херметично затворена кутия.

Концентрацията на витамин C в тези продукти трябва да бъде равна или по-голяма от 5 процента, тъй като само тогава ефектът ще е задоволителен.

Доказано е, че витамин C намалява вредата от свободните радикали, които причиняват появата на бръчки, отпускането и други промени, типични за стареещата кожа.

Той също така способства за изглаждането и премахването на кафевите петна по кожата.

Положителните ефекти на витамин C и ретиноидите (витамин А) върху кожата са подобни, като тяхното действие взаимно се допълва. Ето защо, за да постигнем по-добър ефект, трябва да ги използваме заедно. Стареенето на кожата възниква по много различни механизми и затова се нуждаем от комплексна защита с много средства.

Как да го използваме: дерматолозите препоръчват да нанасяме витамин C сутрин (преди излагане на слънце), за да предпазим...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    изследвания    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.