zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 витамина за здрава и еластична кожа



5 витамина за здрава и еластична кожа

Витамините за локално приложение допринасят за забавяне стареенето на кожата и я подмладяват точно там, където желаете.

здраве.bg

Дори да ядете плодове и зеленчуци и пиете всекидневно мултивитамини, вашата кожа все пак често страда от липса на витамини. А именно те са основното средство, което я предпазва от стареене и дори е в състояние да регенерира част от функциите на клетката. Ето защо добре балансираният хранителен режим е важен - консумирането на разнообразна и здравословна храна поддържа кожата мека и блестяща.

Факт е обаче и че тялото доставя само определени малки количества витамини на кожата, независимо от количеството им, прието с храната. Освен това не е възможно тези витамини да достигнат директно точно до проблемните зони, където са бръчките около очите и кафявите петна по кожата.

Единственото решение на този проблем е използването на витамини за локално приложение. По този начин се постига максимален ефект – подобряване на еластичността на кожата и изчезване на тъмните зони.

Кой витамин и за какво е най-полезен. Как да го прилагате:

Витамин А: Най-силният противник на стареенето

Витамин А можете да откриете много често в състава на лосиони, нощни кремове и други козметични продукти и лекарствени средства за локално приложение. Върху етикетите на козметиката неговите производни най-често са означени като ретиноиди.

Доказано е, че витамин А води до намаляване на бръчките, премахване на тъмните петна и изглаждане на неравностите по кожата. Дерматолозите препоръчват на всеки да използва витамин А (ретиноиди) за локално нанасяне.

Как да го използваме: най-добре нанасяйте локалните ретиноиди вечер, тъй като слънчевата светлина деактивира повечето форми на витамин А. За да не дразни излишно кожата ви, в първите две седмици използвайте витамин А за локално приложение всяка втора или трета вечер, като нанасяте по-малки количества.

Витамин B3: подобрява хидратрацията и намалява зачервяванията

Този витамин може да намерите в много лосиони, кремове и серуми. Обикновено върху етика на тези продукти витамин B3 се обозначава като ниацинамид.

Доказано...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    изследвания    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.