zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да изгаряме излишните мазнини



Как да изгаряме излишните мазнини

5 начина да се справим с излишните мазнини, които сме натрупали.

здраве.bg

... в сериозно предизвикателство, са намаляването на мускулната маса и забавянето на метаболизма – и двете свързани с напредването на възрастта. Това постепенно прави борбата с излишните килограми все по-трудна.

Но това не означава, че отпускането на тялото ни е неизбежно с възрастта! Поне не до там, ако редовно полагаме усилия. Предотвратяване на появата на мазнини е далеч по-лесна задача от тяхното премахване!

2. Тренировки, изгарящи мазнини? Правете кардио!

Упражненията за цяло тяло, които имат положително влияние върху сърдечносъдовата система, са изключително важни за топенето на мазнини. Дори и ходенето е чудесен пример за това. Един съвет в тази посока би могъл да бъде да забързате крачката малко повече от обичайното, особено в случаите, когато първоначално ефект липсва.

Увеличете и тренировките. Например, ако тренирате 2 пъти седмично, увеличете ги на 3. Или ако бягате половин час, правете го 45 минути.

Друг ефективен начин за сваляне на ненужната мастна тъкан са интервалните тренировки - редуване на бързо и бавно темпо на трениране. Пример за това е ходене 5 минути, последвано от бягане 5 минути и след това комбинацията се повтаря. Ако искате само да бягате, първо тичайте по-бавно, а след това изведнъж увеличете темпото. По този начин ще горите повече калории, т.е. и мазнини, защото увеличаването на интензитета за кратък период от време е доказано по-ефикасно от обикновената кардио тренировка.

3. Тренировки, изгарящи мазнини? Тренирайте с тежести или правете други силови упражнения!

Ако се опитвате да стегнете тялото си и да намалите мазнините, тренировките с тежести 3 пъти седмично по половин час са идеален вариант за начинаещите. Щом овладеете натрупването на мазнини, 2 тренировки седмично най-често са достатъчни да поддържате и теглото и фигурата си.

Тренирайте цялото тяло, не се концентрирайте само върху отделна мускулна група, която смятате за най-проблемната. Всички мускулни групи трябва да бъдат включвани в тренировката.

Ако...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.