zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кремът срещу бръчки: кое е истина и кое - рекламен трик



Кремът срещу бръчки: кое е истина и кое - рекламен трик

или 12 заблуди, които много ви се иска да бяха истина.

здраве.bg

... психологическа гледна точка. В случая с козметиката обаче съвсем не е казано, че натуралните съставки задължително действат по-ефективно - синтетичните компоненти често не отстъпват по своята сила на натуралните.

Заблуда №5: колаген и еластин

Колкото и колаген да втривате в кожата си, бръчките няма да намалеят. Молекулите и на еластина, и на колагена са твърде големи и не могат да проникнат през горния слой на кожата.
Използването на крем с колаген дори може да се отрази негативно на кожата - колагенът не прониква в нея, а само запушва порите. Чрез колаген наистина колаген можете да се избавите временно от част от бръчките, но само ако е инжектиран.

Заблуда №6: алфахидроксикиселини (АНА)

Изследвания показват, че алфахидроксикиселините не само не водят до подмладяване на кожата, а дори ускоряват процеса на нейното стареене. АНА отстраняват горния слой кожа и откриват пресните слоеве. По този начин кожата наистина изглежда по-млада и по-свежа, но става по-беззащитна пред ултравиолетовите лъчи и другите вредни въздействия.

Заблуда №7: 2- диметиламиноетанол (DMAE)

Веднага след нанасянето на крема с 2- диметиламиноетанол (DMAE) клетките на кожата започват да се увеличават за сметка на разширяването на вътреклетъчните кухини и по този начин бръчките по кожата се изглаждат, но изкуствено и за кратко. Буквално след няколко часа процесът се забавя, скоростта на делението на клетките са намалява и част от тях загиват.

Заблуда №8: плацента

Подмладяващото действие на плацентата е било открито през миналия век. Нейното въздействие се дължи на стероидните хормони, които проникват в кожата и наистина я подмладяват.
Но плацентата дава твърде много странични ефекти - променя хормоналния фон (което е вредно за здравето като цяло). Новите разработки са в посока на премахване от нея на хормоните или именно това, което подмладява кожата. Т.е. в кремовете на практика плацента няма. Използването на човешка плацента в производството...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    55+    превенция    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.