zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Броят на абортите у нас е намалял с 20% за 5 години



Броят на абортите у нас е намалял с 20% за 5 години

фото: yasmina.bg

5 март 2009, здраве.bg

Според официалната статистика за последните 5 години у нас абортите са намалели близо с 20%: от почти 50 000 аборта през 2003 г. до 37 594 за 2007 г. Въпреки това, все още голяма част от абортите се дължи на непознаване на методите за предпазване от нежелана бременност.

Използването на Хапчето за предпазване от нежелана бременност и планиране на живота става все по-популярно сред младите жени. От 3% през 2007 г., вече 4% от българките се доверяват на плановата контрацепция. Специалистите смятат, че това се дължи на все по-отговорното отношение на българските жени към здравето им и използването на модерните начини за предпазване от нежелана бременност.

Само за последната година 105 000 жени са посетили информационния сайт yasmina.bg. Повече от 100 000 безплатни SMS и имейли са изпратени да напомнят за взимане на Хапчето, над 2000 жени са се консултирали онлайн със специалист акушер-гинеколог.

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.