zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Не на диетите за отслабване през зимата!



Не на диетите за отслабване през зимата!

Зеленчуците и плодовете често не достигат в храненето ни през зимата.

Недостигът на калории отслабва имунитета, а той е особено важен през студените зимни месеци.

здраве.bg

... На второ, наднорменото количество кофеин стимулира натрупването на мазнините. По-добре пийте билков, плодов или зелен чай.

6. Приемайте повече вода и други течности. Ако се намирате в силно затоплено помещение, леко ще се изпотите, но това не бива да ви притеснява. Когато човек е жаден, той изпитва и глад. Като правило дневно трябва да се изпиват по 6-8 чаши вода/течности.

7. Разхождайте се по-често. Дори кратката 15-минутна разходка ще ви позволи да получите достатъчно дневна светлина, за да повишите нивото на серотонин. Освен това, благодарение на ходенето ще изгорите 70 калории повече.

8. Старайте се да си движите повече. Ако ви е студено, стоплете се с няколко упражнения. И танците ще помогнат – освен удоволствието, изчислено е, че 1 час танци изгарят 300-400 калории.

9. Ако обичате зимните вечери пред телевизора, правете нещо и с ръцете си – решавайте кръстословици, бродирайте, плетете. Тогава няма да посягате често ръце към купата с пуканки и сладки.

10. Не икономисвайте от съня си! Недостигът на сън води до повишаване на нивото на хормони, а това влияе засилващо на апетита. Именно затова колкото по-малко спим, толкова повече ядем. Много хора стават рано за работа, а през зимата се стъмва рано. Затова и трябва да се ляга по-рано. Открийте какво ви пречи да спите и вземете навременни мерки.

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.