zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Зависи ли здравето от характера



Зависи ли здравето от характера

Стресът води до спазми в съдовете, а това затруднява работата на сърцето.

или за алтернативата, наречена рефрексотерапия.

здраве.bg

Първопричината за всички болести е характерът на човека, биха казали лекарите със специфичното име рефлексотерапевти. Според тяхното схващане, всеки орган в човешкото тяло е разположен на един от 12-те меридиана, по които преминава енергията. Заболяването се появява, когато се наруши правилното протичане на енергията, а това често е следствие от отрицателните емоции, които предизвикват свиване и прекъсване на каналите. Органите, “принадлежащи” към тези канали, започват да функционират неправилно и да излъчват или твърде много, или твърде малко енергия.

Всяка човешка емоция – положителна или отрицателна – въздейства на определен орган, считат рефлексотерапевтите.
Класически пример е т.нар. стресова или нервна язва. Работата на стомаха например пряко зависи от емоционалния фон на човека. Силният стрес е способен да повлияе на лигавицата на този орган буквално за броени минути. Неслучайно съществува и фразата “сви ме стомаха от притеснение”.

Много заболявания например сърдечно-съдовите, хипертонията, кожните, бронхиалната астма, нарушенията в работата на бъбреците се смятат за психосоматични, т.е. такива, които възникват на нервна почва.
Затова и лекарите с опит, ако познават характера и наклонностите на пациента, могат с по-голяма точност да определят наличното заболяване.

Болестите на началника

Кои хора най-често стават ръководители? Настойчивите и неуморните, които не оставят подчинените си да стоят на една място. А коя е болестта на началниците?

Техният начин на живот без съмнение е съпроводен от стрес и емоционални пристъпи. Това води до засиленото отделяне на адреналин в кръвта. Хормоналните промени предизвикват спазми в съдовете, а това затруднява работата на сърцето. Тонусът на съдовете става постоянен и способства за постоянното повишаване на артериалното налягане.

Проблемите на любвеобилните

Хората, които обичат едва ли не всички, по-често са жертви на панкреатита, болестите на жлъчката и бъбречните колики, твърди рефлексотрапията....

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.