zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За бистър ум – чай, вино и шоколад



За бистър ум – чай, вино и шоколад

здраве.bg

Редовната употреба на чай и шоколад подобрява паметта, твърдят учени от Университета “Оксфорд”, цитирани от Би Би Си.

“Тези, които не обичат сладко, могат да заменят успешно шоколада с чаша червено вино. То също толкова добре подпомага остротата на ума”, отбелязват британските учени, като предупреждават, че тази умерена доза трябва задължително да се спазва.

Според специалистите, някои храни наистина са способни да подобряват паметта и да укрепват умствената дейност благодарение на съдържащите се в тях флавоноиди, които забавят стареенето на мозъчните клетки.

“При това, колкото повече напредва възрастта на човек, толкова повече се засилва положителният ефект от чая, шоколада и виното”.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    55+    превенция    изследвания    aлтернативи    
 

more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.