zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 храни, които ще ни помогнат при изгарянето на мазнини



7 храни, които ще ни помогнат при изгарянето на мазнини

Пикантната храна с много протеини бързо засища глада и не претоварва организма.

dieti.info

Въпросът за изгаряне на излишните мазнини е особено важен за хората, които имат проблеми с теглото над нормата и искат да отслабнат. Но той е също толкова определящ за всички, които целят да балансират добре своето хранене, за да не претоварват организма с прием на излишни калории. Има продукти, които не само не добавят излишни килограми, но дори нещо повече – те спомагат за изгарянето на мазнините.

1. Вода

Ако пиете достатъчно вода, по-лесно ще премахнете поне част от наднормените си килограми. Недостигът на течности в организма забавя метаболизма, води до понижаване на нивото на кръвната захар, отпадналост и виене на свят.

2. Зелен чай

Той не само предотвратява развитието на ракови клетки, но и предпазва организма от сърдечно-съдови заболявания, влияе благотворно на процесите на метаболизма. Доказано е, че ако изпивате по 5 чаши зелен чай дневно, ще изгорите около 70-80 калории.

3. Грейпфрут

Изследвания показват, че редовната употребата на половин грейпфрут или 150 мл сок от него може да намали теглото ви за 2 седмици средно с 2 кг. Грейпфрутът понижава нивото на инсулина, а това намалява желанието за ядене. Разбира се, колкото по-малко ви се яде, толкова по-малко калории ще натрупвате.

4. Канела

1/4 ч.л. канела, приета едновременно с храната, помага за по-ефективното усвояване на захарта и понижаването на нейното ниво в кръвта. Високата кръвна захар води за образуването на мастни наслоения. Канелата има натурален сладък вкус и може да се използва вместо захар.

5. Обезмаслени млечни продукти

Те снабдяват организма с калций и увеличават производството на хормона калциотрил, който заставя клетките да изгарят повече мазнини.

6. Белтъчини

Те са необходимата...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.