zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Четиво за мъже (но не само): 5 съвета за по-добър сексЧетиво за мъже (но не само): 5 съвета за по-добър секс

...и 4 лоши, но популярни.

здраве.bg

Според статистиката 80% от мъжете, достигнали 70 г., нямат никакво намерение да се отказват от секс и го правят поне веднъж седмично.
В какво е тайната на потентността дори на тази възраст!? В отварата от носорога за закуска? Или в мантрата преди сън? Всъщност е доста по-просто, твърдят психолози, цитирани от Psychology Today, които са се опитали да изведат 5-те основни правила за запазване на потентността:

1. Никога не прекъсвайте секса!

Оказва се, че и от секса може да се отвикне. Отдаването на работата, спорта или домашния любимец може да ви накара да забравите за секса. Инстинктът се подчинява на човешката воля. По заповед на мозъка се понижава производството на тестостерон, желанието възниква все по-рядко и скоро леглото се асоциира само с едно – желание за сън.

В рисковата група са най-вече срамежливите мъже (дори в младежка възраст), заменили реалния живот с този в Мрежата , 30-тина годишните кариеристи, пренебрегващи личния си живот в името на бизнеса и разведените мъже над 40 години.

Всеки мъж познава принудителното въздържание: служба в армията, командировка, конфликти с приятелката и т.н. – всичко това може да прекъсне половия живот за седмица или месец, но няма да доведе до отрицателни и трайни последствия за потентността.

Прекъсване на половия живот за повече от 3 месеца – това е вече проблем за организма и трябва да се положат усилия, за да се върнат предишните възможности.

Интересно е, че при силни полови “дразнения” въздържанието се понася по-трудно, но затова пък реакциите са възстановяват по-бързо. При слаба въздържанието не е толкова тежко изпитание, но възвръщането на “старата форма” не е лесна задача.

Ако все пак по някаква причина ви се наложи на прекъснете сексуалните си занимания, лекарите препоръчват в периода на самота да си купувате порно литература с качествени илюстрации и да “взимате...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    
 

more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.