zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Синдромите за работещия в офис: остеохондроза, депресия, простатитСиндромите за работещия в офис: остеохондроза, депресия, простатит

здраве.bg

... положение. Повторете не по-малко от 20 пъти.

• Разтягане - краката са на ширината на раменете, а ръцете върху масата. Бавно, без да свивате крак, при вдишване докоснете с палеца на лявата си ръка десния крак (дясната ръка остава върху масата). След това повторете движението с дясната ръка и левия крак. Това упражнение трябва да се прави за не повече от 5 секунди.

• Съберете крака и силно извийте гърба си облегнати на стола. Опирайте се с ръце върху масата, а главата дръжте назад. След това бавно се наведете напред и издишвайки хванете коленете си.

При тези упражнения е много важно именно издишването. То намалява т.нар. баластно кръвообращение (когато кръвта се движи бавно и съответно пренася по-малко полезни вещества), подобрява венозното оттичане на кръвта и предпазва от болезнени усещания.

Кинезитерапевтите препоръчват на хората със седяща работа и контрастния душ, като той трябва да завършва със студена вода, която активизира обмяната на веществата и поддържа тонуса на мускулите.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    заболявания    
 

more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.