zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 реални причини защо един мъж би отказал секс



7 реални причини защо един мъж би отказал секс

Често неговите сексуални проблеми тръгват само от него.

ТЯ.bg

На практика, много жени, още от времето, когато са били малки момиченца с плитки, знаят, че мъжете винаги го искат – сексът. Че биха направили всичко, за да го получат и че ще се втурнат след всичко, което носи пола и мърда. Затова, когато една (вече пораснала) жена е в настроение за секс-закачки, едва ли има нещо по-шокиращо от това, да чуе извинение от сорта на: “Не сега скъпа, боли ме глава”.

Моменталната реакция е самообвинение: “Защото съм дебела” или “Защото са ми малки гърдите”. Но, ето и голата истина: мъжките сексуални проблеми нямат нищо общо с размера на сутиена или талията ви. Нещо повече – по-често те нямат нищо общо с вас изобщо. Вижте кои са истинските причини за липсата на сексуално желание при мъжете – дори при перфектна възможност.

1. Остарялото момче

Въпреки че това е нормална част от остаряването, за 40-50 годишните мъже ерекциите не са (вече) автоматични реакции. На тях им трябва специална, еротична настройка. Ако в момента един мъж не си мисли за секс и вие изведнъж му кажете: “Хайде да отидем в спалнята сега” би трябвало реакцията му да бъда: “О, това звучи супер”, но на тази възраст той всъщност си мисли:”Дали ще ми “стане“?”.

2. Твърде големите очаквания

Обвинявайте Виагра и братовчедите й. Броят на мъжете с проблеми в секса, които инстинктивно се насочват към медикаменти с очакването, че те ще решат проблемите, е вече огромен. Но нещата всъщност не стават така. Парадоксът, според специалисти е, че тези продукти са причинили повече асексуални отношения, отколкото каквото и да било друго нещо в историята. И не защото не са добри медикаменти. При 65% до 85% от случаите те помагат за осъществяването на сексуален акт. Но когато един мъж няма 100% “КПД”, той се отчайва, смятайки, че е единствения, провалил се и то - след Виагра! Пълно фиаско, което често напълно ги отказва от сексуални опити.

Освен това трябва да се отбележи, че често проблемите при мъжете са повече психологически, колкото физиологични. Затова, когато...

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.