zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

9 любопитни факта за секса9 любопитни факта за секса

way.bg

Сексът и неговото практикуване, оказва се, са привлекателни не само за обикновения човек, който търси насладата от интимността, но и за някои изследователи. Ето до какви любопитни заключения са достигнали те, когато става дума за секс:

1. Въпреки че за много двойки интимните ласки по време на месечния цикъл на жената са тема табу, доказано е, че сексът и по-точно оргазмът са в състояние да облекчат болките и неразположенията, които връхлитат жената всеки месец. Съкращаването на диафрагмата в момент на върховно удоволствие намалява количеството отделена менструална кръв, което е от съществено значение за неразположението.

2. Средната скорост, с която мъжът еякулира, или средната скорост на извхвърляне на сперма, е 45 км/ч, твърдят изследователи от Института за секс, пол и репродуктивност „Кинси”.

3. Рекордът за брой оргазми за един час се държи от жена, която само за 60 минути е стигнала до края 134 пъти.

4. За около 1/10 от жените се смята, че никога не са достигали до оргазъм през целия си живот на сексуална активност.

5. Сексът е не само приятен, но и полезен. Той води до засилване на имунитета, намалява болката, укрепва мускулите и гори калории.

6. Жените също еякулират. Течността, която се отделя от женското тяло при оргазъм, наподобява състава на мъжката сперма, като се изключат, разбира се, сперматозоидите.

7. През живота си всеки мъж отделя средно по 14 литра сперма.

8. Импотентността е уважителна за съда причина за развод в някои държави.

9. Проучвания на сексуалната активност при подрастващите показват, че при младежите на 18-20 годишна възраст увереността и удовлетвореността от външния вид са пропорционални на броя сексуални контакти, а оттам и на неоправданите рискове за здравето. В същото време, девойките на тази възраст, които са уверени в себе си, избягват безразборния секс, пише way.bg.

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.