zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

17-те най-полезни храни...17-те най-полезни храни...

Измежду всички видове месо пилешкото е най-полезно.

здраве.bg

... на рака, а съдържащият се в тях бета-каротин влияе благоприятно на състоянието на кожата и зрението. Витамин А се разтваря по-добре в мазнини. Затова е препоръчително салатата от моркови да се подправя с растителна мазнина или сметана.

15. Чушки
Те подобряват обмяната на веществата и способстват за намаляване на теглото. Капсаицинът, придаващ лютивината, способства за изработването на стомашен сок и възпрепятства развитието на вредни бактерии в стомаха и червата.
Сладките червени чушки също трябва да присъстват в менюто. Те съдържат много витамин С, а червените - и оцветяващото вещество лутеолин. Някои изследвания показват, че дори в малки дози лутеолинът задържа развитието на раковите клетки и предпазва от сърдечно-съдови заболявания и здравословни проблеми, свързани с напредналата възраст.

16. Соя
Тя съдържа много лецитин и витамини от група В, които засилват укрепват нервната система и засилват способността за мислене.

17. Зелен чай
Неговите почти чудодейни свойства са обусловени от съдържанието на катехин - биологично активно вещество, което възпрепятства развитието на атеросклерозата и предпазва от рак на простатата.
Зеленият чай е подходящ и за отслабване.
Стандартно се препоръчват до 4 чаши дневно.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 

more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.