zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Подводните камъни на народните рецепти



Подводните камъни на народните рецепти

здраве.bg

... не препоръчват и гладуването като начин за прочистване. При пълното гладуване особено опасни са 3-то, 4-то и 5-то денонощие, когато започват да се изгарят мазнините и да се освобождават токсините, които чрез кръвта могат да натровят целия организъм.

Всеки един “народен съвет” трябва да се обмисли внимателно. Ето например съвет за избавяне от брадавици: “Вземете оцетна есенция и с пипета капнете върху брадавицата”. Кой обикновено страда от брадавици? Децата и подрастващите. Пипетата дава капка до 1 см, така че не се съмнявайте, че оцетната есенция ще осигури химическото изгаряне на кожата.

Народните средства, разбира се, не са придружени от инструкции за противопоказания, но това съвсем не означава че са безопасни и подходящи за всички. Сокът от ряпа например е полезен за обмяната на веществата и при запек. Но той не трябва да се употребява от тези, които страдат от възпалителни заболявания на стомаха, червата, бъбреците и черния дроб.

Преди да започнете лечение с народни средства най-добре се посъветвайте с лекар. Освен откровено вредните, някои от народните рецепти са вече твърде остарели и не са подходящи за човека на 21 век. Нашите предци са живеели в други условия. Съвременният човешки организъм е отслабен от редица фактори - лошата екология, стреса и непълноценното хранене. И дори резултатът от старата изпитана рецепта може да се окаже непредсказуем.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    55+    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.