zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Подводните камъни на народните рецептиПодводните камъни на народните рецепти

здраве.bg

... не препоръчват и гладуването като начин за прочистване. При пълното гладуване особено опасни са 3-то, 4-то и 5-то денонощие, когато започват да се изгарят мазнините и да се освобождават токсините, които чрез кръвта могат да натровят целия организъм.

Всеки един “народен съвет” трябва да се обмисли внимателно. Ето например съвет за избавяне от брадавици: “Вземете оцетна есенция и с пипета капнете върху брадавицата”. Кой обикновено страда от брадавици? Децата и подрастващите. Пипетата дава капка до 1 см, така че не се съмнявайте, че оцетната есенция ще осигури химическото изгаряне на кожата.

Народните средства, разбира се, не са придружени от инструкции за противопоказания, но това съвсем не означава че са безопасни и подходящи за всички. Сокът от ряпа например е полезен за обмяната на веществата и при запек. Но той не трябва да се употребява от тези, които страдат от възпалителни заболявания на стомаха, червата, бъбреците и черния дроб.

Преди да започнете лечение с народни средства най-добре се посъветвайте с лекар. Освен откровено вредните, някои от народните рецепти са вече твърде остарели и не са подходящи за човека на 21 век. Нашите предци са живеели в други условия. Съвременният човешки организъм е отслабен от редица фактори - лошата екология, стреса и непълноценното хранене. И дори резултатът от старата изпитана рецепта може да се окаже непредсказуем.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    55+    превенция    aлтернативи    
 

more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.