zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

70-годишна индийка стана най-възрастната майка в света



70-годишна индийка стана най-възрастната майка в света

9 юли 2008, здраве.bg

Индийка на възраст от 70 години роди близнаци (момче и момиче) и така стана най-възрастната майка в света. Това все пак не са първите деца в нейния брак със 77-годишния й съпруг, съобщава британският вестник “Дейли мейл” (Daily Mail).

Омкари Панвар и нейния съпруг вече имат две големи дъщери както и петима внуци, но те отдавна си мечтаели за момче-наследник. За да платят процедурата по екстракорпоралното оплождане, струваща 350 хиляди рупии (около 8100 долара) съпрузите заложили участък от земята си, продали биволите си, похарчили всичките си лични спестявания и взели заем от банка.

Близнаците са се появили с помощта на цезарово сечение 1 месец преди термина. В момента те се намират в инкубатор. Въпреки по-ранното им раждане момичето и момчето са здрави и почти сигурно ще оцелеят, смятат индийските лекари.

70-годишната Омкари стана безспорно най-възрастната майка в света, но нейният рекорд не може да бъде официално регистриран, тъй като жената няма свидетелство за раждане и не знае точната дата, на която се е появила на бял свят. Тя твърди, че през 1947 година, когато Индия е получила своята независимост, е била навършила 9 години.

Според Книгата на рекордите на Гинес, официално най-възрастната майка в света е румънката Адриана Илиеску, която стана майка през 2005 г. и на възраст от 66 години роди дъщеря.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.