zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диети за лятото



Диети за лятото

4 зеленчукови и 5 плодови диети, подходящи за горещите дни.

dieti.info

... 1 яйце, от което се изпичат няколко палачинки. Плънката се състои от 100 г обезмаслена извара, 50 г гроздови зърна и 1 с. л. минерална вода. Палачинките се наръсват с канела.
• Вечеря: Пуйка със зеленчуци и гъби.
50 г пуешко месо,100 г броколи,1 морков, 50 грама гъби, 2 с.л. сметана и 50 г грозде. Месото се нарязва на тънки ленти и се запържва, към него се добавят сварените за 2-3 минути броколи, настърганият морков и нарязаните на две части гъби. Добавя се половин чаша бульон и всичко се задушава за около 10 минути. Ястието съдържа 800-850 калории.

3. Диета с диня
Тази диета не трябва да се спазва повече от 5 дни. Тя е противопоказна при някои заболявания на бъбреците и стомаха и затова консултирането с лекар е препоръчително. Трябва напълно да забравите за минералната вода и солените продукти, които задържат течностите в организма.

В продължение на 5 дни трябва да изядете около 2,5 кг диня. За закуска допълнително към нея можете да си позволите порция мюсли, за обяд – парче риба със зеленчукова салата, но вечерята ви трябва да се състои само от голяма порция диня. За този период вие ще отслабнете с около 8 кг.
Динята съдържа витамини от група В, витамин С, пектин, каротин, магнезий, желязо, калий, никел. В нея се съдържа и т.нар. добър холестерол.
Динята се препоръчва и като отлично прочистващо и диуретично средство.

4. Диета с пъпеш
Тя може да се спазва в продължение на 3-6 дни. За закуска, обяд и вечеря се изяжда по 1/2 пъпеш. Диетолозите строго забраняват този продукт да бъде смесван с други плодове или йогурт, разбита сметана и т.н.. Тази диета ще ви помогне да се освободите от 3-4 излишни килограма.
Пъпешът е известен с диуретичните си свойства. Той съдържа бета каротин, витамини А, В, С, Е и способства за образуването на голямо количество меланин в организма.

5. Диета с грейпфрут
Тя е много проста: преди всяко хранене се изяжда половин грейпфрут. Плодът съдържа специфично вещество, което активизира работата на черния...

 
 
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.