zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да намалим апетита си



Как да намалим апетита си

Плодовете са добър начин да се засити глада без да се приемат много калории.

За да се храним по-малко не е нужно да стигаме до гладуване.

здраве.bg

... 2-3 парченца горчив шоколад. И не просто да го изядете, а да го задържите по-дълго в устата. Чрез рецепторите на устната кухина мозъкът ще получи сигнал за постъпването на нещо сладко, а следователно за достатъчно калории и желанието за ядене ще изчезне.

4. Яжте повече плодове

Ако не можете по никакъв начин да се преборите с апетита си, употребявайте плодове и зеленчуци. Те няма да го намалят, но поне ще го задоволяват без прием на много калории. Поставете на леснодостъпно място плодове или зеленчуци. По своя състав, хранителни качества и ползи те са за предпочитане в сравнение с кроасаните, пицата или набързо приготвената “натурална” химия.

Как да намалим апетита преди сън

Много хора се оплакват, че поради чувството за глад преди сън, не могат да заспят на празен стомах, чувстват физически и психологически дискомфорт и не се наспиват добре. Има ли изход от тази ситуация? Според диетолозите, именно нощните часове (т.е. времето за сън) трябва да се използва за отслабване.

Един час след заспиването в тялото се активизира зоната на хипофизата, която активно изработва аминокиселините аргинин и лизин. Тези киселини не намаляват апетита, но синтезират хормона на растежа, който заставя мастните клетки да отдават на организма запасите си от енергия.

Тези киселини са съдържат в голямо количество в обезмасленото мляко. Затова, ако изпивате преди сън чаша мляко, ще се избавите от чувството за глад и ще спомогнете за активното разграждане на мастните клетки, които ще ви зареждат със сила и енергия.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    хранене и диети    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.