zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Създават продукт, по-ефективен от Виаграта!?



Създават продукт, по-ефективен от Виаграта!?

Той ще бъде подходящ и за двата пола.

21 май 2008, здраве.bg

Учени от Великобритания съобщиха, че са в напреднала фаза на създаване на ново лекарство за повишаване на потентността, което е значително по-силно, отколкото виаграта и може да постави началото на нова сексуална революция.

Освен повишаване на репродуктивните способности, таблетките имали и позитивен страничен ефект – способстват за отслабването, съобщава вестник Daily Mail.

Специалистите подчертават качествено новото ниво на разработката - ако виаграта действа само на физиологичните способности на човека за съвокупление (ерекция), то новият медикамент действа пряко върху мозъка: “В резултат на това човекът се настройва за секс на психофизиологично ниво. Затова този препарат е подходящ както за мъжете, така и за жените”.

Учените са убедени, че новият препарат ще завземе значителна част от пазара виаграта.

Според данни на статистиката, понижаване на сексуалната активност се наблюдава при всяка трета жена и всеки шести мъж, като броят им постоянно нараства.

Новият медикамент, който все още е във фаза на клинични изследвания, способства за производството на хормона гонадотропин тип 2, който управлява репродуктивната функция при човека и животните.

Към момента учените планират изследване на влиянието на новия препарат върху човека.
Професор Робърт Милър, ръководител на научния екип, посочва за британския вестник, че първоначално препаратът е бил планиран за приложение само при жени, но в хода на опитите е станало ясно, че таблетките ще са подходящи и за мъжете.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    лекарства    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.