zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Козметика... срещу стресаКозметика... срещу стреса

12 май 2008, здраве.bg

Студът, вятърът, недостигът на витамини, въздухът от климатиците – всички тези фактори представляват стрес за кожата. Преживявайки всички това през зимата, тя несъмнено се нуждае от помощ, за да се върне към нормалния си живот през пролетта.

Специалистите съветват именно в този момент да използваме специалната т.нар. антистресова козметика. Активните вещества, които влизат в нейния състав, засилват защитните свойства на кожата, повишават нейния тонус, осигуряват допълнителното й подхранване, способстват за извеждането на токсините и шлаката.

Основните съставни компоненти на тази козметика са колагенът, пантенолът, антиоксидантите, различните киселини и масла, витамините-антиоксиданти А, С и Е.
Почти всички козметични компании днес предлагат подобни серии. И всеки може да направи своя избор в зависимост от индивидуалните си особености и предпочитания.

За да бъде кожата в тонус, козметичните средства трябва да се използват сутрин и вечер. Освен това 1-2 пъти седмично трябва да поглезите кожата си и да си правите антистресова маска, която ще ви отнеме само 20 минути.
Използвайки подобна козметика, едновременно ще намалите усещането за умора и ще подпомогнете клетъчното обновяване на кожата.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
превенция    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.