zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Болките в гърдите: кога са наистина опасниБолките в гърдите: кога са наистина опасни

здраве.bg

... заболявания на гръбначния стълб. Често болката предизвикана от остеохондроза се бърка с болката при инфаркт. Инфарктът на миокарда може да протича нетипично и затова пациентите от рисковата грипа (с повишено артериално налягане, пушачите, употребяващите хормонални контрацептиви, хората с наднормено тегло и т.н.) се нуждаят от допълнителни изследвания.

Разбира се, болката в гърдите може да се дължи и на проблеми в гръбначния стълб, мускулите на гръдната клетка и т.н. Ако работите в затворено помещение, обърнете внимание на въздушните потоци в него – отворените прозорци, евентуалното наличие на климатик. Летните настинки и честото седене на течение понякога предизвикват не само хрема, но и болки в областта на гърдите – също толкова колкото и грипа и настиването през зимата.

Интересен случай от медицинска гледна точка е кожният лишей – дерматологично заболяване, което често е съпроводено със симптоми, аналогични на инфаркта.

При появата на болка в гърдите, се опитайте да не изпадате в паника. Спомнете си дали някои симптоми не са били налице и през предишните дни. Потърсете незабавно помощ от специалист. Неговата бърза намеса понякога може да е от решаващо значение.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    
 

more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.