zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да “приберем” корема



Как да “приберем” корема

Няколко любопитни начина да намалим мазнините около корема.

здраве.bg

... на колело и плуването, при които няма такива резки натоварвания, но се засилва кислородния обмен. Ако сте се наслушали на противоречиви съвети, можете просто да съчетаете двата типа упражнения за да постигнете максимален ефект. Най-важното е да се движите!

Колкото и да звучи невероятно, когато не сте в добра спортна форма, бавните упражнения , които се изпълняват без особено напрежение, могат да донесат по-голяма полза. При тях (както и при бавните разходки) организмът използва (т.е. изразходва) повече нискокачествено гориво (т.е. мазнини).

Обърнете особено внимание на вредните си навици. Изследване, проведено от учени от университета “Йейл” доказва, че стресовият хормон кортизон в съчетание с адреналина стимулира отлагането на мазнини в коремната област. “Вероятно стресът заставя организма да преразпределя мазнините, да ги пренася в други участъци, например от бедрата върху корема” смята д-р Редфорд Уйлямс.

Опитите да се справим със стреса с помощта на пушенето или пиенето могат да доведат до двойни неприятности. Повечето пушачи със слаба воля казват: ” Не мога да престана да пуша, защото ще напълнея и така ще си навредя повече”. Но дори да напълнеят, те ще удължат живота си, ако се откажат от пушенето. Статистиката сочи, че смъртността сред тези пушачи е 9 пъти по-висока отколкото сред слабите въздържатели.

Любителите на алкохола имат по правило по-висок коефициент талия-бедра и повече дълбоки мазнини. “Трябва да се знае, че не всяка изпита чаша крие в себе си опасност. Ако изпивате не повече от две порции алкохол (най-добре червено вино) дневно, едва ли ще увеличите мазнините си в коремната кухина”, твърди д-р Скот Уайс, доцент в медицинския факултет на университета “Харвард”.

Не си търсете оправдания - те само вредят на здравето. Съществува мнение, че с възрастта хората неизбежно пълнеят. Това изобщо не е закономерност.
Забравете и за “модното оправдание”, което обяснява проблемите с теглото с генетичната предразположеност към пълнеенето....

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.