zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да “приберем” корема



Как да “приберем” корема

Няколко любопитни начина да намалим мазнините около корема.

здраве.bg

... мъжете имат по-силна воля, но практиката съвсем не показва така. “И двата пола обичат мазната храна”, подчертава Адам Дреновски, директор на програма за хранене на човека към Мичиганския университет. Неговите изследвания показват, че жените употребяват повече мазнини в сладък вид: пасти, торти и шоколад, а мъжете ядат повече солена и мазна храна: пържени картофи, пушени салами, кренвирши. Затова ако и двамата в семейството сте решили да отслабвате, при избора на храна трябва да отчитате тези биологични различия.

Внимавайте с обезмаслените продукти. Суровите диети често помагат бързо да се премахнат килограми, но за сметка на водата и мускулната маса. За да се отървете от корема и то трайно, трябва да се избавите от наднормените мазнини. Повечето диетолози препоръчват за тази цел диета с ниско съдържание на мазнини, която включва много пресни плодове и зеленчуци.

Макароните често се определят като вредна храна. Широко разпространено е мнението, че в тялото те влизат с химична реакция с инсулина и способстват за бързото напълняване. Това не е така. “Инсулинът не способства за напълняването. Хората стават по-дебели не от макароните, а от наднорменото количество калории”, заявява доктор Джералд Ривън от университета “Станфорд”, САЩ.
Затова - ако сте здрави, забравете за тези страхове. “Спокойно яжте спагети - те са полезни”, съветва доктор Джеймс Хил, директор на Центъра за хранене на човека към университета “Колорадо”. “Просто не ги яжте по много. Всъщност от всеки продукт в големи количества може да се напълнее”.

Занимавайте се с физически упражнения, но задължително в подходящо за вас темпо. Например присяданията ще помогнат за повишаване тонуса на коремните мускули. Но за да премахнете дълбоките мазнини, трябва да укрепите всички! мускули на тялото.
Сред специалистите няма единно мнение за това, кои упражнения дават по-голям ефект. Някои препоръчват силовите (вдигането на гири и тренажора), а други - бягането, карането...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.