zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Масаж против целулита?Масаж против целулита?

Антицелулитният масаж става все по-популярен - може би защото показва повече ефективност от ,твърдените досега методи.

здраве.bg

Една от методиките на масажа, които все по-често се предлагат на клиентите в салоните за красота, е т.нар. антицелулитен масаж.
Неговата цел се състои в това да застави клетките да функционират активно под въздействието на електромагнитното поле, което е резултат от галенето на кожата и лекия натиск, извършвани от масажиста.

Положителният ефект се дължи на нанасянето на специален масажен крем или гел върху обработвания участък от кожата. Температурата на вътрешните слоеве кожа се повишава, а в резултат на това се подобрява и кръвообращението.

Този масаж действа благотворно на състоянието на стените на кръвоносните съдове, подобрява притока и оттока на кръвта и междуклетъчната течност в целия организъм особено при прилагане на специални техники за масаж.

Според някои научни наблюдения, дори влиянието на масажа върху целулита да е силно съмнително, съчетаването на подобни действия безспорно спомага за намаляване на излишното количество мазнини и съответно за регулиране на теглото.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
aлтернативи    
 

more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.