zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Какво ни кара да се усмихвамеКакво ни кара да се усмихваме

7 неща, които ще донесат усмивка на лицето ни.

здраве.bg

Когато човек се чувства стресиран, разстроен, ядосан или просто изнервен, неговото вътрешно желание го подтиква да открие нещо, което ще го успокои и ще го накара да се чувства по-добре. Някои намират нужното успокоение в храната. Ако това ви се е случвало, бъдете сигурни, че не сте намерили правилния път за изход от кризата, а просто се опитвате да намалите последиците. Скоро неприятните усещания ще се завърнат.

Щастливите хора са далеч по-открити активни, енергични и... слаби.

Все пак има една хубава новина – ако досега сте посягали към парчето шоколад, за да забравите тревогите, има и по-добри начини за това. На първо място – дайте си сметка дали наистина сте гладни или ядете, подтикнати от отрицателните емоции. Просто спрете и помислете. Наистина ли вярвате, че храната ще ви помогне? Ако наистина изпитвате глад, задоволете го, но по възможност подберете храна, която не съдържа много мазнини и калории, вместо сладката и солената.

Следващият път, когато се почувствате потиснати, не търсете отново храната, а друг източник на положителни емоции – има и други неща, които могат да ви накарат да се усмихнете:

1. Разходката

Физическата активност и престоят на открито зареждат тялото с енергия, а психиката с настройва по-позитивно. Напрежението ще започне да спада, а самочувствието ви – да се завръща. Колкото и странно да звучи на пръв поглед, ако се чувствате изморени, напрегнете се поне малко и... се раздвижете. Доказано е, че в този случай наистина “клин клин избива”.

2. Домашните любимци

Не е задължително да имате такъв. Просто посетете близкия магазин и им се порадвайте или отидете в парка, където със сигурност ще намерите някой, който да разхожда кучето си. В повечето случаи то също ще се зарадва да “пообщува” с някой нов за него човек.

3. Съботните сутрини

Има ли нещо по-хубаво от тях? Съботата е “мързелив” ден. Поизлежавайте се с любимата книга или пред телевизора. Пийте дълго сутрешното си кафе с новия вестник....

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.