zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Какво ни кара да се усмихваме



Какво ни кара да се усмихваме

7 неща, които ще донесат усмивка на лицето ни.

здраве.bg

Когато човек се чувства стресиран, разстроен, ядосан или просто изнервен, неговото вътрешно желание го подтиква да открие нещо, което ще го успокои и ще го накара да се чувства по-добре. Някои намират нужното успокоение в храната. Ако това ви се е случвало, бъдете сигурни, че не сте намерили правилния път за изход от кризата, а просто се опитвате да намалите последиците. Скоро неприятните усещания ще се завърнат.

Щастливите хора са далеч по-открити активни, енергични и... слаби.

Все пак има една хубава новина – ако досега сте посягали към парчето шоколад, за да забравите тревогите, има и по-добри начини за това. На първо място – дайте си сметка дали наистина сте гладни или ядете, подтикнати от отрицателните емоции. Просто спрете и помислете. Наистина ли вярвате, че храната ще ви помогне? Ако наистина изпитвате глад, задоволете го, но по възможност подберете храна, която не съдържа много мазнини и калории, вместо сладката и солената.

Следващият път, когато се почувствате потиснати, не търсете отново храната, а друг източник на положителни емоции – има и други неща, които могат да ви накарат да се усмихнете:

1. Разходката

Физическата активност и престоят на открито зареждат тялото с енергия, а психиката с настройва по-позитивно. Напрежението ще започне да спада, а самочувствието ви – да се завръща. Колкото и странно да звучи на пръв поглед, ако се чувствате изморени, напрегнете се поне малко и... се раздвижете. Доказано е, че в този случай наистина “клин клин избива”.

2. Домашните любимци

Не е задължително да имате такъв. Просто посетете близкия магазин и им се порадвайте или отидете в парка, където със сигурност ще намерите някой, който да разхожда кучето си. В повечето случаи то също ще се зарадва да “пообщува” с някой нов за него човек.

3. Съботните сутрини

Има ли нещо по-хубаво от тях? Съботата е “мързелив” ден. Поизлежавайте се с любимата книга или пред телевизора. Пийте дълго сутрешното си кафе с новия вестник....

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.