zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Блоговете са от полза за здраветоБлоговете са от полза за здравето

4 март 2008, здраве.bg

Те помагат на хората да се преборят с чувството на изолираност и самота, да създават нови контакти – както онлайн, така и реални, твърдят австралийски учени.

Според тях положителните последици за психиката от посещаването на блогове надминава тези от другите форми на онлайн социални мрежи, защото блоговете дават възможност за повече проява на индивидуалността.

Учените от Технологичния университет “Суинбърн” (Swinburne University of Technology) в Мелбърн са анкетирали над 600 редовни посетител на социалната мрежа MySpace.

“Блогърите се чувстват по-малко изолирани. Те се научават бързо да създават контакти, които в някои случаи дори преминават от виртуални в реални, придобиват навика да изразяват и споделят свободно своите чувства, както и да споделят тревогите и радостите на тези, с които общуват в Мрежата”, споделят авторите на изследването за списание CyberPsychology and Behavior.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.