zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Хомеопатията: да си изберем лекарство според характера



Хомеопатията: да си изберем лекарство според характера

+ 4 хитри подхода за бързо лечение на простудата.

здраве.bg

Простудите са честа напаст не само през зимата и не винаги има смисъл да се приемат силно действащи лекарства, смятат привържениците на алтернативната медицина. Според тях, ако искате да потърсите друг начин за лечение, можете да се насочите към хомеопатията.

За да се предпазите успешно от настинки, необходимо условие е да поддържате в тонус своя организъм. И по-конкретно нервната система, уточняват хомеопатите.

Хомеопатичното лечение продължава по-дълго от обичайното и за да постигнете резултат, трябва да вярвате в него и да ви допада да се лекувате без прилагане на силно действащи синтезирани лекарства. Но препаратите трябва да се избират индивидуално, като се взимат предвид особеностите на отделния организъм.

Хомеопатите разделят хората на 4 групи:

Тип Пулсатила
Към него се отнасят женствените, слабите, капризните и недоверчиви хора, които постоянно се нуждаят от утешение или съжаление от страна на околните. Склонни към резки промени в настроението, те винаги се стараят да се харесат на всички, постоянно изпитват лека жажда и желание за похапване на нещо сладко. На тях ще им помогнат хомеопатичните препарати, в чийто състав влиза растението пулсатила.

Тип Аурум
Това са надменни, високомерни и затворени хора, силно убедени в своята компетентност. На тях е присъщо рязкото и решително поведение. Заобикалящите ги глезят и ги смятат за силни личности, но в действителност те лесно изпадат в отчаяние, смятат се за нищожни и се засягат от всякаква критика. Обикновено тези хора страдат от главоболие и са особено чувствителни към шума и ярката светлина. Ако откривате в себе се този тип личност, можете да приемате хомеопатичния препарат аурум металикум.

Тип Сепия
Тези хора са винаги много активни, те като че ли искат да избягат от себе си и с това още повече изтощават нервната си система. Обикновено те се разкъсват между служебните и семейните задължения, спят лошо и са недоволни от своята външност. Отличават се със саркастичен ум. Те...

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.