zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

6 алтернативни рецепти за болното гърло



6 алтернативни рецепти за болното гърло

здраве.bg

... е отлично средство за лечение при чести ларингити, бронхити и други заболявания на дихателните пътища. Бирената мая притежава отхрачващ ефект. Топлата бира затопля гърлото, подобрява микроциркулацията на кръвта и заставя клетките да работят по-активно и по-бързо да се справят с възпалението.

Друг ценен съвет е да се нареже на ситно половин лимон (без кората) и да се добави 1 с.л. мед. Сместа се задържа в устата и след това се гълта. Медът съдържа много микроелементи и витамини и притежава противовъзпалително и антисептично действие. А в лимона, както е известно, има много витамин С. Съчетанието на тези продукти укрепва лигавицата, премахва дрезгавината и едновременно с това поддържа имунитета.

В равни пропорции могат да се смесят водка, мед и лимонов сок, след което се изпиват 50 г от тази напитка, но много бавно, задържайки течността в устата. Водката затопля гърлото и в малки дози способства за премахването на стреса. Но главната полза от тази напитка се дължи на меда и лимона. Не трябва да се забравя, че и водката, и медът, и лимонът са алергени и те могат да се приемат само от хора, които не са чувствителни към тях.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.