zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За да победим вечерната умора



За да победим вечерната умора

Контрастният душ може бързо да намали натрупалата се през деня умора.

здраве.bg

... Във водата добавете морска сол, ароматизатори, отвара от билки.
• Горещият душ премахва общата мускулна преумора. Ако след това сте решили да подремнете, не прибягвайте до контрастния душ. Ако се стремите да премахнете само натрупалата се умора и да си възвърнете работоспособността, водата трябва да бъде хладка. След взимането на душ се подсушете внимателно с хавлиена кърпа и намажете тялото и краката си с масло.
• Борбата с умората има комплексен характер и затова не забравяйте и за ръцете – най-малкото, което можете да направите за тях е да ги поставите под струята гореща вода (или да им направите специална вана). След това ги намажете с мек подхранващ крем.
• Посветете една минута на отпускането на мускулите на лицето си. Наложете върху него (и върху шията) маска (дори настърганата краставица или суровия картоф ще свършат работа), а след това ги покрийте с гореща кърпа. Заемете хоризонтално положение и вдигнете краката си.
• Разрешете косата си с масажна четка или гребен (препоръчително дървен) с равни равномерни движения от корена на косата към краищата. Гребенът от бреза е особено целебен – той е много мек и е способен да възвърне живия блясък на косата.
• Физическите упражнения за кръста също ще ви бъдат от голяма полза. Седнете на края на стола, опънете краката напред. Вдигнете ръцете, дланите паралелно на тавана под прав ъгъл с линията на ръцете. При вдишване се изправяйте нагоре, при издишване се навеждайте с цялото тяло към пръстите на краката, опитвайки се да достигнете коленете с глава.
• Изпийте някаква прясно изцедена напитка – чаша сок, билков чай или изяжте някакъв сочен плод. Препоръчителна е употребата на чаша зелен чай, който е отлично тонизиращо средство и лек срещу потиснатото състояние. Ако сте склонни към хипотония (ниско кръвно налягане), можете да си позволите чаша черен чай, но не твърде силен. В него добавете лимон и 1 ч.л. коняк.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    aлтернативи    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.